Konstnärer från 13 länder skapar nya sviter till ishotellet

Så här kommer ett av de nya rummen i den 29:e upplagan av Icehotel att se ut. Se designskisserna här

Den en 14 december 2018 invigs vinterns nya sviter, i form av konstverk, i Jukkasjärvis världsberömda ishotell. Ett par veckor före öppning börjar 33 konstnärer från 13 olika länder skulptera 15 unika sviter av is och snö, en isceremonisal för bröllop och ceremonier och en pelarsal.

Byggteam, isproduktion, konstsupport och ett ljusteam samarbetar med konstnärerna i byggnationen av Icehotel, och skapar även ytterligare 20 isrum.

Naturen är en återkommande inspiration

“I sviten ”Spruce Woods” av Christopher Pancoe och Jennie O’Keefe från Kanada kan gästerna ta plats runt brasan (av is) på en campingplats i skogen för att sedan gå till sängs på sängar av is. Jonathan Paul Green från England skapar i sviten ”The Living Ocean Suite”, tillsammans med sin dotter Marnie Green, en undervattensvärld med koraller, snäckor och fiskar att fascineras av”, skriver Icehotel på sin hemsida.

“Sviten är inspirerad av klimatförändringarna och överfisket som påverkar våra hav. Dessutom tyckte jag det var en spännande tanke att använda fruset vatten från en älv i norra Sverige för att skapa en ocean av is och snö – med snäckor, fiskar och koraller”, säger Jonathan Paul Green.

Inläggsförfattare: Soren