Stordalen prisas för enastående hotelldesign

Designpris till Petter Stordalen.

Under prisutdelningen för AHEAD (the Awards for Hospitality, Experience and Design) tilldelades Petter A. Stordalen pris för sitt ”enastående bidrag” till resebranschen.

– Det är en ära att få ta emot det här priset, men det är först och främst väldigt glädjande att våra hotell väcker uppmärksamhet även utanför Norden. Vi är medvetna om att vi lägger ner mycket mer tid och kraft på hotellen än många av våra konkurrenter, men sådana här priser visar att det lönar sig. Genom att inreda hotellen med exklusiv konst och design tror vi att våra gäster blir både inspirerade och stimulerade på ett oförglömligt sätt, säger Stordalen, som är grundare av Nordic Choice Hotels.

Stordalens hotell i Stockholm

Hotellkoncernen har valt att satsa på ett antal fristående hotell såsom Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, At Six och Hobo under paraplyorganisationen Nordic Hotels & Resorts. De två sistnämnda hotellen har, tillsammans med restaurangen TAK, helt förändrat området kring Brunkebergstorg i Stockholm.

De nya hotellen kan snart leda till nya utmärkelser. I Oslo är två nya hotell på gång under Nordic Hotels & Resorts regi. Nästa år öppnar boutiquehotellet Amerikalinjen vid centralstationen i Oslo, och vid Solli Plass läggs två miljarder norska kronor på att bygga om en k-märkt kontorsbyggnad till hotellet Sommerro. De här projekten väcker uppmärksamhet i hela Europa.

Nordic Choice Hotels störst i Norden

Juryn framhäver också hans otroliga energi, sinne för entreprenörskap, och hans etiska förhållningssätt till branschen som har gett honom möjligheten att göra Nordic Choice Hotels till en av Nordeuropas största hotellkoncerner, säger Matt Turner, grundare av AHEAD och chefredaktör för Sleeper Magazine.

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 190 hotell och 16 000 anställda i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 20 fristående hotell.

Inläggsförfattare: Soren