Weekendpris på herrgårdshotell med middag

Alla rum, på Gimi Herrgård är inredda i gammal fin stil.

För den som vill testa att bo ståndsmässigt i historisk miljö tipsar jag gärna om övernattning i familjeägda Gimo Herrgård. Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten ligger den gustavianska byggnad med anor från 1700-talet.

Här finns personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan spa med panoramautsikt över sjön och restaurangen, medlem i det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs, serverar traditionella svenska rätter baserade på lokala råvaror från Roslagen med omnejd.

“Herrgården är mysig och rummet var otroligt fint. Vi uppgraderade till ett sparum, det var väldigt härligt att ha sitt eget spa! All personal var supertrevlig och välkomnande”, skriver ett ungt par som nyligen gästade hotellet.

Weekendpaket i vacker hotellmiljö

Alla rum på Gimo Herrgård har kabel-TV och eget badrum med dusch eller bubbelbadkar. Vissa har även sittgrupp och balkong. Den stora herrgården har många romantiska rum med sänghimmel, kakelugnar och blommiga tapeter.

“Den historiska stämningen riktigt känns när man sitter på övervåningen i de vackra salarna med gamla möbler och tavlor. I Sjöstugan nere vid Gimosjön finns en bastu, bar och härliga varma badtunnor”, skriver Expressen.

Via länken till Hotel Specials nedan hittar du bilder, recensioner och dagsaktuella paketpris med middag och frukost.

Läs mer och se lediga datum plus priser

Inläggsförfattare: Soren